Procesiune cu Sfânta Cruce în Capitală

Procesiunea cu Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci de la Biserica Sfintei Cruci și ‘Sfântul Vasile cel Mare’ – Victoria din București se va desfășura anul acesta în seara zilei de 13 septembrie, începând cu ora 19:00.

Hramul Bisericii Sfintei Cruci din Capitală începe joi, 13 septembrie 2012, cu Vecernia, Litia și Acatistul Sfintei Cruci. Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina. ‘La sfârșitul Privegherii va fi sfințit și un nou sediu al Centrului de pelerinaj al Patriarhiei Române, situat pe Calea Victoriei, în apropierea bisericii’, ne-a declarat pr. paroh Cristinel Trandafir.

Procesiunea ‘Calea Sfintei Cruci – Scară către cer’ cu Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci va pleca din curtea bisericii la ora 19:00. Racla va fi purtată de preoți pe Calea Victoriei până în parcul Nicolae Iorga. După ce procesiunii i se vor alătura credincioșii Parohiei ‘Sfântul Nicolae’ – Tabacu, PS Varlaam Ploieșteanul, înconjurat de soborul de preoți, și împreună cu credincioșii vor ocoli parcul. Procesiunea se va opri pentru un moment de rugăciune la troița-monument din centrul parcului ridicată în semn de cinstire a Sfintei Cruci, în memoria ostașilor care au luptat pentru reîntregirea neamului și a marelui istoric și om de cultură Nicolae Iorga. ‘Pe o scenă amenajată în parc prin grija Primăriei sectorului 1 și a domnului primar Andrei Chiliman, va urma un concert de muzică bisericească susținut de Corala ‘Nicolae Lungu’ a Catedralei patriarhale’, a mai spus pr. Trandafir.

După momentul cultural, procesiunea va reveni la Biserica ‘Sfântul Vasile cel Mare’ – Victoria. ‘Sfânta raclă va fi expusă spre închinare până la ultimul credincios’, ne mai spune părintele paroh.

A doua zi, vineri, 14 septembrie, în ziua prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, credincioșii vor putea participa la Sfânta Liturghie săvârșită de PS Episcop Varlaam Ploieșteanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Sărbătoarea parohiei va continua și în 15 septembrie, când mai mulți enoriași vor participa la un pelerinaj de o zi la Mănăstirea ‘Înălțarea Sfintei Cruci’ – Caraiman.

Comentarii Facebook


Știri recente