Procesiune cu moaștele Sfinților Serghie și Vah la Craiova

La Catedrala mitropolitană ‘Sfântul Dumitru’ din Craiova se va săvârși mâine, 6 octombrie 2011, începând cu ora 17:00, slujba Vecerniei cu Litie, urmată de o procesiune cu moaștele Sfinților Mari Mucenici Serghie și Vah în jurul Sfintei Catedrale.

După cum ne informează Biroul de Presă al Mitropoliei Olteniei, vineri, 7 octombrie, în ziua praznicului celor doi sfinți, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba Sfintei Liturghii la Catedrala mitropolitană din Craiova.

Moaștele Sfinților Mari Mucenici Serghie și Vah au fost aduse în țara noastră de către Sfântul Domnitorul Neagoe Basarab și depuse inițial la Mânăstirea Curtea de Argeș. În anul 1949, din porunca Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, moaștele au fost aduse la Catedrala mitropolitană ‘Sfântul Dumitru’ din Craiova unde se găsesc și astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…