Procesiune cu moaștele Sfintei Tatiana, la Craiova

Câteva sute de credincioși au participat în această seară, 11 ianuarie, la tradiționala procesiune din jurul Catedralei mitropolitane cu moaștele Sfintei Mucenițe Tatiana, pomenită de Biserica noastră mâine, 12 ianuarie.

Ceremonia religioasă are loc, la fel ca în fiecare an, după Slujba Vecerniei.

Sfânta Liturghie din ziua de pomenire a Sfintei va fi oficiată de Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, informează TRINITAS TV. Mai multe informații referitoare la programul liturgic de mâine a oferit Eclesiarul Catedralei Mitropolitane din Craiova, părintele Ierom. Vladimir Dărângă: „Se va săvârși și o slujbă deosebită și foarte rară, și anume Slujba Sfințirii Antimiselor, Antimise care se folosesc în toate Bisericile Ortodoxe pentru slujirea Sfintei Liturghii”.

Cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Tatiana au fost aduse în Bănie de boierii Craiovești, în timpul domniei Sfântului Voievod Neagoe Bosarab.

„Sfintele Moaște au fost aduse de boierii Craiovești, încă înainte de anul 1500. La 1950, după reînființarea Mitropoliei Olteniei, Vlădica Firmilian, de vrednică amintire, a adus aceste sfinte moaște de la Curtea de Argeș și le-a depus în Catedrala Mitropolitană unde se găsesc până în ziua de astăzi”, a spus părintele Ierom. Vladimir Dărângă, Eclesiarul Catedralei Mitropolitane din Craiova.

Ca în fiecare an, la Catedrala mitropolitană din Craiova sunt așteptați, cu ocazia sărbătorii Sfintei Tatiana, numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente