Procesiune cu moaștele Sfântului Nectarie, la Suceava

Biserica Spitalului Județean din Suceava își serbează vineri, 9 noiembrie, hramul. În acest lăcaș de închinăciune se află de anul trecut un fragment din moaștele Sfântului Nectarie, adus din Neo Iraklio Attikis – Grecia. Mâine-seară, de la ora 16:30, se vor oficia Paraclisul Maicii Domnului, Vecernia unită cu Litia și Paraclisul Sfântului Ierarh Nectarie. Vineri, 9 noiembrie, de la ora 7:00, se vor sluji Utrenia, Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, Agheazma mică și Sfânta Liturghie. Credincioșii vor participa apoi la o procesiune cu racla în care se află fragmentul din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, informează „Ziarul Lumina”.

„Sfântul Ierarh Nectarie este al treilea ocrotitor al bisericii noastre, după ce, acum un an, un fragment din cinstitele lui moaște au ajuns la Suceava. La finalul slujbelor dedicate hramului credincioșii vor primi pachete cu alimente. Așteptăm la sărbătoarea hramului preoții din orașul Suceava, precum și pe toți credincioșii care au evlavie la Sfântul Ierarh Nectarie, cel care mijlocește înaintea Tronului Preasfintei Treimi pentru cei care îi cer ajutorul”, a spus pr. Constantin Diaconașu, misionar de caritate în cadrul Spitalului Județean din Suceava. Tot vineri, 9 noiembrie, îmbracă straie de sărbătoare Biserica „Sfântul Ierarh Nectarie” din parohia Tungujei – Țibănești, Protopopiatul Iași 3.

După slujba Utreniei și a acatistului, va fi oficiată Sfânta Liturghie de către pr. Mihail Roșu, protopop al Protopopiatului Iași 3, alături de un sobor de preoți.

Comentarii Facebook


Știri recente