Procesiune cu moastele Sfantului Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir pe strazile Craiovei

Cateva mii de persoane au participat aseara la o procesiune religioasa cu moastele Sfantului Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir si Facatorul de Minuni, organizata pe strazile din centrul Municipiului Craiova de catre Mitropolia Olteniei si Arhiepiscopia Craiovei.

La procesiune a participat si Inalt Prea Sfintitul Teofan – Mitropolitul Olteniei. Dupa ce la Catedrala Mitropolitana ‘Sfantul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir’ din Craiova a avut loc oficierea unei slujbe religioase, procesiunea a strabatut strazile orasului Craiova.

Racla de la Catedrala Mitropolitana ‘Sfantul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir’ contine cinci cutii de argint in care se afla capul si mana stanga a Sfantului Nifon – Patriarhul Constantinopolului, capul Sfantului Mucenic Serghie, capul Sfantului Mucenic Vah, jumatate din capul Sfintei Mucenite Tatiana Diaconita si mostele Sfantului Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir.

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir ale carui moaste se afla la Catedrala Mitropolitana din Banie este si patronul spiritual al Municipiului Craiova.

Astazi, la Catedrala Mitropolitana ‘Sfantul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir’ din Craiova a fost oficiata slujba Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Teofan – Mitropolitul Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…