Procesiune cu moaștele Sfântului Haralambie la Biserica „Sfântul Dumitru” din București

Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe 10 februarie pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Cu acest, prilej, Biserica „Sfântul Dumitru” din Capitală, își va sărbători cel de-al treilea hram. Lăcașul adăpostește și un fragment din moaștele Sfântului.

Părintele paroh, Mihai Gojgar, a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV: „Acest hram l-am primit anul trecut începând cu ziua de 12 mai, atunci când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hotărât ca Biserica „Sfântul Dumitru” să primească încă două hramuri și anume Sfântul Haralambie și Sfântul Pantelimon. Am primit aceste hramuri pentru că fragmente din sfintele moaște ale celor doi mucenici se află în biserica noastră într-o raclă de argint dăruită de episcopul fondator al bisericii”.

Moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie vor fi purtate, mâine 8 februarie, într-o procesiune în jurul bisericii după slujba Vecerniei și a Litiei. Prăznuirea Sfântului Harlambie se va face marți, întrucât miercuri este zi aliturgică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…