Procesiune cu moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel la Mănăstirea Cetățuia

Pelerini, fii duhovnicești ai Mănăstirii Cetățuia, preoți din împrejurimi și nu numai, participă, astăzi, 24 iulie 2012, la procesiunea cu cinstitele odoare ale Cuviosului Ioanichie de la Mănăstirea argeșeană Cetățuia Negru Vodă, întrucât mâine se săvârșește pomenirea cuviosului, informează Ziarul Lumina.

Procesiunea cu sfintele odoare începe la ora 14:00, la biserica mare a Mănăstirii Cetățuia, iar apoi se coboară până la poalele metocului, unde se va săvârși slujba de Priveghere. Pentru mâine, slujbele religioase continuă la ora 8:30 cu Utrenia și Sfânta Liturghie.

Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, Argeș, este unul dintre cei mai renumiți sihaștri care au trăit și s-au rugat în Valea Chiliilor, în primele decenii ale secolului al XVII-lea. Moaștele sfântului au rămas neatinse până în 1944 datorită unei pânze de păianjen țesute deasupra trupului, ca un epitaf. Până în 1990, odoarele sfinte au fost păstrate în biserica rupestră a Mănăstirii Cetățuia și de atunci numeroși pelerini urcă să se roage sfântului făcător de minuni, cunoscut drept ocrotitor al familiilor și mijlocitor al celor care nu pot avea prunci.

‘Cuviosul Ioanichie cel Nou este cunoscut ca fiind și tămăduitor de boli. Aceasta o pot spune nu numai din ceea ce îmi mărturisesc credincioșii, ci chiar și cu mine s-au întâmplat niște fapte minunate’, a spus protosinghelul Modest Ghinea, starețul Mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.

Evlavia credincioșilor față de Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou crește tot mai mult. Părintele stareț Modest preciza că, întrucât la mănăstire se săvârșește Sfânta Liturghie zilnic, în fiecare zi la ora 7:30 se găsesc în curtea mănăstirii în jur de 10-15 persoane. Mănăstirea Cetățuia este așezată pe piscul unui munte pe Valea Chiliilor, la 25 km S-E de Câmpulung, pe drumul care vine dinspre Târgoviște.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…