Procesiune cu moaștele Sf. Mucenici Serghie și Vah la Catedrala mitropolitană din Craiova

Sfinții Mari Mucenici Serghie și Vah vor fi sărbătoriți în mod deosebit la Catedrala mitropolitană ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie’ din Craiova, unde se află spre cinstire și închinare Sfintele lor Moaște. Astfel, în această seară, după săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu litia care va începe la ora 18.00, racla în care se află moaștele Sfinților Serghie și Vah va fi purtată în procesiune în jurul Catedralei mitropolitane, așa cum se obișnuiește în fiecare an, în ajunul praznicului celor doi sfinți. Momentele liturgice se vor încheia cu Acatistul Sfinților Mucenici Serghie și Vah, după cum ne-a menționat Gheorghe Cioiu.

Mâine, 7 octombrie, în ziua prăznuirii celor doi sfinți mucenici, va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii de un sobor de preoți și diaconi.

Părticele din moaștele Sfinților Mari Mucenici Serghie și Vah au fost aduse în țara noastră de către domnitorul Neagoe Basarab și depuse la Mânăstirea Curtea de Argeș. În anul 1949, la 25 octombrie, din porunca Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Sfintele Moaște au fost aduse la Catedrala mitropolitană „Sfântul Dimitrie” din Craiova, în timpul mitropolitului Firmilian al Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente