Procesiune cu moaștele Sf. Grigorie Decapolitul la Slobozia

Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul de la mănăstirea vâlceană Bistrița au fost purtate astăzi, 4 noiembrie 2011, în procesiune pe străzile orașului Slobozia. Ele au fost duse în procesiune cu prilejul sărbătoririi hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi, vechea catedrală episcopală din municipiu.

Sfintele moaște au fost aduse de la Mănăstirea Bistrița de către o delegație condusă de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. După slujba de Te Deum, săvârșită în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împreună cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și soborul de preoți și credincioși au pornit în procesiune spre Mănăstirea Sfinții Voievozi, care peste câteva zile își sărbătorește principalul hram.

„La slujba de Te deum, în cuvântul de primire, Preasfințitul Vincențiu și-a exprima bucuria că ÎPS Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului a binecuvântat aducerea pe aceste meleaguri a moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul. La rândul Său, Preasfințitul Emilian Lovișteanul a mulțumit pentru primire și și-a exprimat bucuria că poporul lui Dumnezeu, cler și credincioși, a venit să îl întâmpine pe cel care străjuiește de veacuri la mănăstirea Bistrița, Sfântul Grigore Decapolitul”, a precizat pentru Radio TRINITAS părintele Titus Dumitrică.

Duminică, Sfânta Liturghie va fi săvârșită, la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, de Preasfințitul Episcop Vincențiu, împreună cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…