Procesiune cu icoana Sf. Ilie Tesviteanul, în parohia Sf. Ilie din Drobeta Turnu Severin

Sâmbătă, 23 iulie, Parohia Sf. Ilie din Drobeta Turnu Severin, organizează o procesiune cu icoana sfântului ocrotitor. Procesiunea va avea loc după slujba Vecerniei, oficiată de un sobor de preoți, începând cu ora 17.30 și este prilejuită de întâlnirea membrilor Asociației „Oastea Domnului” la Drobeta Turnu Severin, după cum informează episcopiaseverinului.ro.

La procesiune vor participa membrii Asociației „Oastea Domnului” din întreaga țară, dar și enoriași ai parohiei și credincioși din municipiul nostru.

„Oastea Domnului” este o mișcarea din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, care a luat ființă în anul 1923, la inițiativa preotului Iosif Trifa. După definiția pe care i-a dat-o părintele Iosif Trifa, „Oastea Domnului” este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”. Căci cine L-a aflat pe Iisus Cel Răstignit are totul: are dragoste, are răbdare, are smerenie, are bunătate, are bucurie – are viață. Dar cine nu L-a aflat cu adevărat, n-are nimic, oricât de mult i s-ar părea lui că are.

A devenit deja tradiție ca în fiecare an, în prejma Sărbătorii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, membrii ,,Oastei Domnului” se întâlnesc la Drobeta Turnu Severin, la biserica Sf. Ilie. Duminică, 24 iulie, invitat de seamă la această manifestare este Prea Sfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care va sluji Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente