Procesiune cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului la Mănăstirea Hadâmbu, județul Iași

Sute de credincioși participă au participat astăzi, 6 septembrie, la Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași, la procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Ceremonia are loc în fiecare an, cu două-trei zile înainte de Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, hramul așezământului monahal. Icoana a fost scoasă în afara bisericii și a fost purtată în jurul lăcașului de cult, după care a fost așezată spre închinare într-un baldachin special amenajat în incinta mănăstirii.

Mai multe informații cu privire la programul liturgic din zilele următoare a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu: „În ajunul sărbătorii ‘Nașterea Maicii Domnului’ va fi oficiată Sfânta Liturghie dimineața, iar seara Slujba Privegherii și Litia, după care Sfântul Maslu. La miezul nopții se va oficia Miezonoptica și Slujba Utreniei. În ziua prăznuirii Nașterii Maicii Domnului se va oficia Sfânta Liturghie de către un sobor de slujitori”.

Părintele stareț Nicodim Gheorghiță a mai spus că miercuri, 8 septembrie, la slujba hramului Mănăstirii Hadâmbu este așteptat să participe și Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente