Problemele din Mitropolia Banatului se analizează la Timișoara, iar nu la București

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

În legătură cu știrile apărute sub semnătura domnilor Ștefan Both și Ovidiu Mărăscu din publicațiile Adevărul și Ziua de Vest, referitoare la „invitarea” de către Patriarhia Română a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, pentru clarificarea „problemei treptelor Catedralei mitropolitane”, precizăm următoarele:

Potrivit principiului autonomiei eparhiale prevăzut în Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române (art. 40, alin. 2), „problema treptelor de la Catedrala mitropolitană din Timișoara” este de competența Arhiepiscopiei Timișoarei.

De altfel, în urmă cu aproximativ un an, într-o scrisoare adresată Patriarhiei Române, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae al Banatului solicita ca toate problemele vieții bisericești din Arhiepiscopia Timișoarei să fie analizate și soluționate la centrul eparhial Timișoara, potrivit prevederilor statutare și regulamentelor bisericești.

Cât privește prezența la București în aceste zile a părintelui arhidiacon Cristian Constantin, consilier economic al Arhiepiscopiei Timișoarei, acesta participă împreună cu toți reprezentanții sectoarelor economico-financiare ale eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române la Atelierul regional intitulat Sustenabilitate și management financiar sustenabil, organizat prin proiectul FORTE la Centrul Național pentru Formare continuă „Dumitru Stăniloae” al Patriarhiei Române (16 și 17 aprilie 2013).

În concluzie, cei doi jurnaliști dezinformează cu scopul vădit de manipulare a opiniei publice pentru a întreține o atmosferă de permanentă ostilitate față de un ierarh al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente