Proba scrisă a Olimpiadei de Religie pentru elevii seminariști, la Buzău

Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău a găzduit astăzi, 16aprilie, proba scrisă a Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice. Cei 117 elevi participanți au avut de tratat una dintre cele trei variante de subiecte întocmite în această dimineață de o comisie specială.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea Olimpiadei a oferit profesor Cătălin Pâslaru, Inspector general MECTS: „La clasa a IX-a pentru disciplina ‘Studiul biblic al Vechiului Testament’ avem un număr de treizeci de elevi. La clasa a X-a pentru ‘Studiul biblic al Noului Testament’ avem douăzeci și opt de elevi. La clasa a XI-a pentru disciplina ‘Istoria Bisericii Ortodoxe Române’ avem douăzeci și opt de elevi, iar la clasa a XII-a pentru disciplina ‘Dogmatica Ortodoxă’ avem treizeci și unu de elevi”.

Etapa Națională a Olimpiadei de Religie pentru elevii seminariști a fost organizată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 18 aprilie.

După proba acestei zile, elevii participanți, dar și profesorii însoțitori au vizitat Muzeul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Muzeul de Istorie, Galeriile de Artă, precum și alte obiective culturale din municipiu. Totodată, aceștia vor participa mâine, 17 aprilie și la un pelerinaj în Eparhie intitulat „Frumusețea spirituală și geografică a plaiurilor buzoiene”.

Comentarii Facebook


Știri recente