Proba psihologică pentru Examenul de capacitate preoțească din Arhiepiscopia Bucureștilor

66 de candidați la Examenul de capacitate preoțească din Arhiepiscopia Bucureștilor au susținut astăzi, 10 martie, proba psihologică, după cum informează Radio TRINITAS.

Examenul care s-a desfășurat la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din Capitală a constat din probe în care au fost evaluate capacitățile psihologice ale fiecărui candidat.

„Evaluarea psihologică a constat într-o baterie de teste de atenție, dar și de evaluare a personalității și a aptitudinilor pentru această profesie. Am avut în vedere și o anamneză foarte minuțioasă în care noi evaluăm atitudinea viitorilor preoți față de această profesie, calitățile pe care ei trebuie să le cunoască și să le dobândească pentru exercitarea acestei profesii”, a spus psihologul Melania Ciubotaru, după cum ne informează TRINITAS TV.

Această primă probă este obligatorie și are caracter eliminatoriu.

„Proba psihologică este eliminatorie, iar candidații care nu promovează acest test nu mai pot susține examen de capacitate în această sesiune. De asemenea, pentru unii candidați care au anumite deficiențe sau sensibilități psihologul ne face observații de care noi ținem cont atunci când acești tineri depun dosare de candidare pentru ocuparea unui post”, a precizat Arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Toți cei care vor fi admiși vor susține examenul propriu-zis săptămână viitoare, pe 16 martie. Arhiepiscopia Bucureștilor organizează de 2 ori pe an examenul de capacitate preoțească, în martie și în septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente