Priveghere în cinstea Sfântului Maxim Mărturisitorul la Catedrala Mitropolitană din Iași

În seara zilei de 10 octombrie 2010 a avut loc prima Priveghere din cadrul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, închinată Sfântului Maxim Mărturisitorul, Sfântului Filip, Sfântului Cuv. Teofan Mărturisitorul și celor dimpreună cu dânșii, informează mmb.ro. Slujba a fost oficiată de protos. Metodie Oprică, starețul Mănăstirii Hlincea din județul Iași, alături de un sobor de șapte preoți și diaconi. Corul „Basileus” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”, dirijat de diac. prof. Mihai Ursache și pr. prof. Iulian Zaltariov, a dat răspunsurile la strană. Rânduiala slujbei Privegherii a cuprins Ceasul IX, Vecernia, Litia, Utrenia și catismele.

„Este o slujbă pregătitoare pentru Sfânta Liturghie care se va oficia mâine (n.r. astăzi) în cinstea sfinților pomeniți în calendarul Bisericii noastre. Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru această chemare și rânduială de a sluji în această seară aproape de moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Maxim Mărturisitorul. Mulțumesc și Înalt Preasfințitului Părinte Teofan pentru înalta binecuvântare de a sluji în această seară în Catedrala mitropolitană. Fiecare creștin botezat trebuie să-L slujească pe Mântuitorul Hristos prin ascultarea sa și prin rugăciune”, a spus starețul Mănăstirii Hlincea.

În tot acest timp pelerinii au continuat să treacă pe sub baldachinul din curtea Catedralei mitropolitane din Iași pentru a se închina moaștelor Sfintei Parascheva și ale Sfântului Maxim Mărturisitorul.

Astăzi, începând cu ora 9:30, slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala mitropolitană din Iași va fi oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…