Prioritățile Sectorului Cultural și Relații cu mass-media din Arhiepiscopia Bucureștilor în anul 2010

Sectorul Cultural și Relații cu mass-media al Arhiepiscopiei Bucureștilor va dezvolta în acest an o serie de proiecte de anvergură privind viața culturală a comunităților de credincioși.

În prim plan se află organizarea evenimentelor dedicate Anului omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: „Intenționăm să scoatem iarăși câteva lucrări de referință, în primul rând un album închinat Simbolului de Credință, explicat și ilustrat cu cele mai reprezentative icoane din Arhiepiscopia Bucureștilor. Intenționăm să ne implicăm în redactarea materialelor de referință privind momentul aniversar al Autocefaliei. În același timp, pentru că vorbim de misiune prin cultură, vom solicita binecuvântarea Părintelui Patriarh pentru inițierea unei noi colecții, așa zise „de buzunar”, o colecție misionară, în care să dezbatem teme legate de Biserică, cultul Sfinților, Sfintele Taine, despre familia creștină”, a declarat părintele Mihai Hau, consilier cultural Arhiepiscopia Bucureștilor, pentru TRINITAS TV.

Sectorul Cultural și Relații cu mass-media al Arhiepiscopiei Bucureștilor dorește ca anul acesta să acorde o importanță mai mare și dezvoltării bibliotecilor parohiale.

Printre prioritățile Sectorului Cultural și Relații cu mass-media al Arhiepiscopiei Bucureștilor se numără și îmbunătățirea conținutului și graficii revistei „Glasul Bisericii”. Revista apare la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Comentarii Facebook


Știri recente