Priorități ale Sectorul Administrativ – Bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor în anul 2010

Una dintre prioritățile pentru acest an ale Sectorului administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor va fi continuarea programului „Nicio localitate fără biserică”. Tot în 2010, Sectorul va organiza înființarea de noi posturi clericale acolo unde prioritățile misionare o impun.

Mai multe informații a oferit, pentru TRINITAS TV, părintele Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc, Arhiepiscopia Bucureștilor: „Pentru anul 2010 s-au stabilit mai multe priorități, printre acestea amintim: notarea administrativă a preoților, organizarea examenelor de capacitate preoțească pentru cei care doresc să ocupe un post vacant în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, organizarea examenului de selecționare pentru Capitală și orașe, organizarea cursurilor preoțești pentru personalul clerical”.

Tot în 2010, Sectorul administrativ-bisericesc are în vedere elaborarea fișei postului și a deciziei de numire pentru personalul neclerical de la parohii dar și continuarea procesului de rearondare a parohiilor din București.

Lista priorităților pentru 2010 a Sectorului administrativ-bisericesc mai cuprinde, printre altele, și obținerea de noi fonduri de la bugetul de stat pentru salarizarea personalului bisericesc, precum și încheierea unui nou protocol cu Administrația Cimitirelor de Stat.

Comentarii Facebook


Știri recente