Principesa Margareta a primit distincția Crucea Nordului, la Stockholm

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a conferit luni, 2 mai 2016, Principesei Margareta distincția Crucea Nordului. Este cea mai înaltă distincție a Eparhiei, şi a fost oferită ca semn al prețuirii pe care românii care trăiesc în această parte a Europei, condusă prin tradiție de dinastii monarhice, doresc să o arate Casei Regale a României. De asemenea, Ierarhul a dăruit Altețelor Regale un volum monografic, cu text bilingv în română și engleză,  despre o nouă biserică românească de lemn din sudul Suediei și două ștergare pascale bucovinene.

În cadrul vizitei regale pe care Principesa Margareta și Principele Radu ai României o efectuează în Regatul Suediei, s-au întâlnit cu Preasfințitul Părinte Macarie în ziua de Paști, la Slujba Învierii, iar a doua zi de Paști, 2 mai 2016, la Centrul Episcopal din Stockholm.

„Altețele Lor Regale, însoțite de Excelența Sa Domnul Iulian Buga, Ambasadorul României în Regatul Suediei, au fost întâmpinate la intrarea în biserica Centrului Episcopal cu flori, steaguri tricolore și prapuri bisericești, împărtășind prin imnele pascale bucuria marelui praznic al Învierii Domnului Hristos”, anunţă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

După acest moment festiv, Preasfințitul Părinte Macarie a primit delegația oficială în străvechea biserică suedeză de piatră din secolul al XIV-lea, de lângă sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord și la Reședința episcopală, organizându-se împreună cu românii din comunitate, tradiționala agapă creștină pascală.

La prima vizită de Sfintele Paști a Altețelor Regale în mijlocul comunității românești din Suedia, au participat mai mulți preoți ortodocși și credincioși din Suedia, Norvegia și Danemarca.

Comentarii Facebook


Știri recente