Primului curs de gestionar custode de sală organizat de Patriarhia Română, la Oradea

La Mănăstirea „Sfânta Cruce” de la Oradea se desfășoară, în perioada 22-27 septembrie, ultima etapă a primului curs de gestionar custode de sală organizat de Centrul de Pregătire Profesională pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române. Cei 30 de cursanți din toate eparhiile vor susține examenul final pentru obținerea atestatului, fiind prima serie de gestionari custode sală care vor primi o diplomă de competență.

Examenul constă într-o serie de teste, o probă practică și susținerea lucrărilor, realizate pe baza unor teme care vizează evidențierea pstrimoniului cultural-religios. Din comisia de evaluare fac parte și Pr. Simion Bondar, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Elena Nicoleta Bejan, șef de secție la Muzeul Național Bran.

Sfântul Sinod al Bisericii ortodoxe Române a aprobat în sedința sa de lucru din februarie 2007 înființarea unui Centru de Pregătire Profesională pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române. Activitatea Centrului este recunoscută oficial de către Ministerul Muncii, solidarității sociale și familiei, Ministerul Educației și Cercetării și de Consiliul Național de formare profesională a adulților.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente