Primul hram în Parohia „Sfântul Nectarie” din Dej

Pomenit pe 9 noiembrie, Sfântul Ierarh Nectarie este ocrotitorul spiritual al unei parohii din municipiul Dej, recent înființată la inițiativa Înalt Preasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. Credincioșii de aici au marcat hramul duminică, 6 noiembrie, având bucuria de a primi spre închinare o părticică din moaștele Sfântului Nectarie aduse de la Mănăstirea Cășiel din județul Cluj. Sfânta Liturghie a fost oficiată de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhimandritul Dumitru Cobzaru, ca delegat al IPS Andrei.

Părintele exarh le-a adresat celor prezenți câteva cuvinte cu folos duhovnicesc și le-a vorbit despre viața Sfântului Nectarie, ocrotitorul parohiei lor al cărui exemplu de sfințenie trebuie să îl urmeze.

Programul liturgic la Parohia ‘Sfântul Nectarie’ din Dej a început sâmbătă seara. ‘Am hotărât să ținem această sărbătoare cu trei zile mai repede ca să poată participa toți credincioșii noștri’, a spus pr. paroh Ionuț Buftea. ‘Sâmbătă seara au fost aduse sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, am săvârșit atunci Vecernia cu Litie și Acatistul Sfântului, iar astăzi, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu părintele exarh Dumitru Cobzaru. După slujbă, credincioșii s-au închinat moaștelor Sfântului Nectarie’, a declarat pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh Ionuț Buftea.

Racla cu fragmentul din moaștele Sf. Ierarh Nectarie a fost dusă înapoi la Mănăstirea Cășiel duminică seara, după ce s-au oficiat slujba Vecerniei și Paraclisul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…