Primul curs ecumenic de consiliere pastorala specifica in adictii

In perioada 5 – 7 noiembrie 2007, Sectorul Social Misionar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Oradiei, Bihorului si Salajului organizeaza un curs ecumenic de consiliere pastorala pentru a lupta cu dependenta de droguri. Cursul este dedicat preotilor, pastorilor si asistentilor sociali care vor beneficia de instruire specifica pentru a-i putea ajuta pe oamenii care se confrunta cu dependenta. ‘Consideram ca acest proiect va fi un succes si in acelasi timp un model de impreuna lucrare a celor ce trebuie sa fie ,,sare a pamantului si lumina a lumii’, pentru ajutorarea semenilor nostri care se afla in nevoie’, a subliniat Prea Sfintitul Parinte Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, Bihorului si Salajului, cu binecuvantarea caruia a fost organizat cursul, informeaza patriarhia.ro.

Participarea la acest curs ofera unui grup de 34 de preoti, pastori si asistenti sociali din cadrul Episcopiei Oradiei si din alte culte ocazia sa impartaseasca metode de consiliere pastorala si sociala practicate in cadrul Bisericilor. De asemenea, ei vor explora abordarile religioase cu privire la dependenta, devenind astfel mai bine pregatiti pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de consiliere de specialitate. In plus, ei vor participa la editarea si tiparirea unui curs de consiliere pastorala pentru combaterea dependentei de droguri. Cei instruiti, alaturi de asistentii sociali si responsabilii in relatia cu cultele, vor putea fi implicati in proiectele sociale dezvoltate in acest domeniu de Episcopia Oradiei, Bihorului si Salajului. Pregatit cu sprijinul Agentiei Nationale Antidrog si al Manastirii Sfintei Cruci din

Oradea, proiectul va contribui la consolidarea educatiei civice, culturale si spirituale in domeniul dependentei si, in timp, la implicarea comunitatii in tratarea si reintegrarea sociala a celor cu dependenta la droguri.

Proiectul demonstreaza potentialul Bisericilor din Romania de a lupta impotriva drogurilor alaturi de reprezentantii organizatiilor laice. Printre cei instruiti, in afara de partea ortodoxa, organizatorul cursului, se numara si participanti din cadrul Bisericilor Catolice, Greco-Catolice, Baptiste si Reformate, lucratori din penitenciar, pastori, calugari, profesori universitari si studenti.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…