Primul cotidian creștin din România împlinește mâine, 7 februarie, 5 ani de existență

Ziarul Lumina, primul cotidian creștin din țară, împlinește mâine, 7 februarie, 5 ani de existență. A văzut lumina tiparului în data de 7 februarie 2005 sub directa coordonarea a jurnalistului Florin Zamfirescu, informează Radio TRINITAS.

Ce a reprezentat momentul apariției acestui cotidian, pentru întreg colectivul redacțional, aflăm de la Părintele Constantin Sturzu, director Ziarul Lumina : „Momentul 7 februarie 2005 a reprezentat debutul nu doar al primului cotidian creștin din România, un moment istoric pentru activitatea mediatică misionară a Bisericii Române, dar a însemnat și începutul unei munci asidue. Muncă foarte dificilă de multe ori, dar plină de bucurii deoarece această publicație, după un număr de ani în care a activat doar la Iași, în zona Moldovei, a devenit o publicație națională reprezentând în momentul acesta, una din componentele Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. În momentul de față, «Ziarul Lumina» este un cotidian cu acoperire națională, care are cel mai mare număr de abonamente distribuite prin Poșta Română. De asemenea, este un ziar care ajunge prin suplimentul său săptămânal, prin revista «Lumina de Duminică», în toate colțurile țării nu doar prin abonamente ci și prin vânzarea la chioșcurile specializate în difuzarea presei scrise”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…