Primul congres al Facultatilor de Teologie Ortodoxa va avea loc la Durau in perioada 8-10 septembrie

Cogresul National al Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Romania se va desfasura la Centrul Cultural Pastoral Sfantul Daniil Sihastrul Durau in perioada 8 – 10 septembrie. El va avea ca tema ‘Mostenirea telogiei Parintelui Dumitru Staniloae si valorificarea ei astazi’ si este o intalnire a profesorilor de Teologie Ortodoxa, de la Facultatile de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatilor din Romania.

Parintele Nicolae Dascalu, consilierul cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a declarat ca acest congres este in acelasi timp un memorial, pentru ca anul acesta se implinesc 100 de ani de la nasterea celui mai mare teolog ortodox roman al secolului al XX-lea, Parintele Dumitru Staniloae. ‘Este o privire catre teologia romaneasca din sec. al XX-lea si, in acelasi timp, o privire catre actualitatea teologiei, catre misiunea Bisericii si a teologiei in societate si misiunea teologiei in Biserica acum, la inceputul mileniului al III-lea’, a mai declarat Parintele Nicolae Dascalu.

Intrunirea va fi prezidata de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care este presedintele comisiei de invatamant in cadrul Sfantului Sinod. La congres vor participa reprezentanti ai celor 15 facultati sau sectii de teologie de la universitatile din tara. In cadrul lui se va discuta scopul si misiunea telogiei in societate si apoi principalele probleme cu care se confrunta Facultatile de Teologie Ortodoxa astazi. S-a hotarat ca, in viitor, acest eveniment sa se desfasoare o data la doi ani.

Comentarii Facebook


Știri recente