Primatul Bisericii Armene în România și Bulgaria a fost înmormântat

La Catedrala Armenească „Mihail și Gavriil” din București a fost oficiată astăzi, 16 mai, slujba de înmormântare a Înaltpreasfințitului Dyrair Mardichian, Primatul Bisericii Armene în România și Bulgaria, informează TRINITAS TV. Alături de reprezentanții Bisericii Armene și ai celorlalte culte religioase, la slujba de înmormântare a participat și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar patriarhal, a citit mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române: „Plecarea sa dintre noi reprezintă o pierdere nu numai pentru Biserica Armeană, ci și pentru creștinii ortodocși români care l-au cunoscut și l-au prețuit. Din activitatea și demnitatea de care a dat dovadă de-a lungul vieții sale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dyrair Mardichian a reprezentat pentru credincioșii din România și din Bulgaria un model de părinte duhovnicesc și de statornicie în slujirea arhierească. În același timp el a fost un promotor consecvent al prieteniei dintre cultele religioase”.

Președintele României, Traian Băsescu, precum și Biserica Romano-Catolică au transmis, de asemenea, mesaje de condoleanțe la trecerea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Dyrair Mardichian, Primatul Bisericii Armene în România și Bulgaria.

În anul 2000 Președinția României i-a conferit „Ordinul Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce Înaltpreasfinției Sale Dirayr Mardichian, cu ocazia sărbătoririi a patru decenii de la întronizarea în scaunul Arhiepiscopiei Armene din București.

După slujba de înmormântare de astăzi, o Gardă militară a prezentat onorul în curtea Catedralei.

Vrednicul de pomenire Înaltpreasfințitul Dirayr Mardichian, Primatul Bisericii Armene în România și Bulgaria a fost înmormântat la Capela Cimitirului Armenesc din București. Înaltpreasfinția Sa a trecut la Domnul în noaptea de 10 spre 11 mai 2010.

Veșnică să-i fie pomenirea!

Comentarii Facebook


Știri recente