Prima zi de școală la Seminarul Teologic din Galați

La Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați a avut loc astăzi, 13 septembrie, festivitatea de deschidere a noului an școlar, informează TRINITAS TV.

Seminariștii, alături de cadrele didactice și părinți, au participat la Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum oficiate în Capela instituției în prezența Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

„Bucuria a sporit prin participarea noastră la Sfânta Liturghie și apoi prin aflarea veștilor bune despre performanțele seminarului, fiind școala din județ care a promovat în totalitate Examenele de Bacalaureat. De asemenea, ne-am bucurat de noile împliniri administrative”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

De la Reședința arhiepiscopală a fost adusă racla în care se păstrează un fragment din Lemnul Sfintei Cruci. Toți cei prezenți la slujbă s-au închinat și s-au rugat înaintea raclei.

La final, Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe elevi și a vizitat noul sediu administrativ al Seminarului și sălile de curs.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…