Prima zi de școală la Seminarul bucureștean

Instituțiile de învățământ preuniversitar și-au deschis ieri, 12 septembrie, porțile. La Seminarul Teologic Ortodox din București elevii au început anul școlar 2011- 2012 cu participarea la Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii „Radu Vodă”, precum și la slujba de Te Deum, oficiate de Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

După cum ne informează TRINITAS TV Preasfinția Sa a apreciat că elevii au fost aleși, așa cum Apostolii lui Hristos au fost aleși, dintre mulți elevi din Capitală sau din județele de lângă București ca să-L urmeze pe Hristos așa cum Apostolii au fost chemați ca să-L urmeze.

Festivitatea de deschidere a avut loc în holul principal al Seminarului și a debutat cu intonarea Imnului de Stat.

Părintele Aurel Mihai, directorul Seminarului a mulțumit inspectoratului școlar al municipiului București pentru sprijin. Totodată a precizat că s-au făcut numeroase lucrări pentru bunul mers al noului an școlar.

Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Capitală este singura instituție de învățământ preuniversitar destinată viitorilor slujitori ai Sfintelor Altare din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente