Prima zi de școală la Liceul Teologic Ortodox din Sălaj

Emoția începutului de an școlar s-a făcut simțită și printre elevii singurei instituții de învățământ teologic ortodox din județul Sălaj, care, alături de părinți și profesori, au participat la momentele importante din deschiderea anului școlar 2010-2011.

Prima zi de școală a fost marcată de Sfânta Liturghie săvârșită în paraclisul liceului, cu hramul ‘Sfinții Trei Ierarhi’, urmată de slujba de Te Deum oficiată de Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, alături de părintele director Ionuț-Marcel Pop și de pr. protosinghel Antonie Pința, care începând din acest an este director spiritual al școlii.

După cum ne informează „Ziarul lumina”, Ediția de Transilvania, la slujba de Te Deum au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Ioan Abrudan, inspector școlar general, Claudia Boha, inspector de specialitate la disciplina Religie, elevi și părinți.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Petroniu i-a îndemnat pe elevi și pe profesori să continue munca începută cu mai multă râvnă și dăruire, în speranța unor vremuri mai bune care, cu ajutorul lui Dumnezeu, se vor abate și asupra țării noastre. Mai departe i-a convins de tot sprijinul pe care Episcopia Sălajului o are pentru această școală, binecuvântând activitatea constructivă și formatoare în credință și știință. Momentul festiv a fost prelungit în curtea liceului, unde inspectorul general Ioan Abrudan și inspectoarea Claudia Boha au împărtășit celor prezenți gândurile de apreciere și încurajare pentru noul an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente