Prima zi de Paști În Arhiepiscopia Alba Iuliei

În ziua Praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ieri, 4 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei a binecuvântat masa festivă oferită celor 100 de persoane la Așezământul Social „Filantropia Ortodoxă”. De asemenea, au fost dăruite 100 de pachete cu alimente: 20 pentru persoanele care sunt adăpostite în așezământ, 35 pentru persoanele care primesc zilnic mâncare la domiciliu, restul fiind dăruite altor persoane nevoiașe, din afara instituției de asistență socială.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a spus persoanelor de la Așezământ: „Această stare de sărăcie, de neputință și de neajunsuri este vremelnică, dar în Împărăția lui Dumnezeu s-ar putea ca unii dintre dumneavoastră să fiți înaintea celor care au bogății multe, case luxoase și mașini extraordinare. S-ar putea să fiți înaintea lor. Cu o singură condiție. Dacă vă puneți problema credinței în mod serios”, informează TRINITAS TV.

Tot ieri, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia s-a oficiat slujba Vecerniei, cunoscută în popor și ca „a doua Înviere”. Slujba a fost oficiată pe un podium special amenajat în fața Catedralei ortodoxe de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjurat de numeroși preoți din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…