Prima zi de Crăciun la Drobeta-Turnu Severin

Creștinii din toată lumea prăznuiesc astăzi, 25 decembrie 2011, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos în ieslea Betleemului. În Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, cu hramul „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, Sfânta Liturghie din ziua Praznicului Nașterii Domnului a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de membrii corului Kinonia. La finalul Sfintei Liturghii a fost citită tradiționala Pastorală de Crăciun a chiriarhului mehedințean, după cum ne informează episcopiaseverinului.ro.

Sărbătoarea și bucuria comuniunii continuă și mâine în vechea Cetate a Severinului, Catedrala Episcopală din municipiu urmând să își prăznuiască cel de-al doilea hram, „Sf. Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana”.

Cu această ocazie, Sfânta Liturghie va fi săvârșită de un sobor de arhierei, format din Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente