Prima zi a Postului Mare la Râmnicu Vâlcea

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat la 27 februarie 2012, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, informează arhiram.ro. Slujba Canonului a început la ora 16:00, în Catedrală fiind prezenți numeroși credincioși din municipiu.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificația Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul și înțelesurile duhovnicești ale postului, subliniind totodată importanța acestuia pentru creștini.

„În prima săptămână din Postul Mare, sau Postul Sfintelor Paști, Biserica a rânduit ca să se citească în cadrul sfintelor slujbe Canonul Sfântului Andrei Criteanul. Astăzi am săvârșit prima parte a acestui canon care se desfășoară pe durata a patru zile. Acest canon ne îndeamnă la pocăință, la post și rugăciune, ne îndeamnă să urmăm pilda acelora care s-au pocăit, s-au îndreptat și au căutat salvarea sufletelor lor, încât participarea noastră la prima zi a săvârșirii Canonului Sfântului Andrei Criteanu este un pas, un început de urcuș pe drumul spre Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, însă înseamnă și conștientizarea sufletelor noastre că avem nevoie de pocăință, de mai multă apropiere de Dumnezeu Cel veșnic și nelimitat, și mai multă distanțare de lumea aceasta materială care ne limitează și face din ea un zid despărțitor între noi și Dumnezeu. Cuprinsul Canonului Sfântului Andrei Criteanul este un îndemn la pocăință, la rugăciune și la schimbarea modului de viață păcătos într-un mod de urmare a sfinților din Biserica noastră dreptmăritoare”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…