Prima zi a Postului Mare la Mănăstirea Antim din Capitală

În primele patru zile din Postul Sfintelor Paști se oficiază în Biserica Ortodoxă Română Slujba Pavecerniței Mari în cadrul căreia se citește Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. La Mănăstirea bucureșteană Antim Sfânta Slujbă a fost săvârșită pe 27 februarie 2012 de către Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, în prezența a numeroși credincioși.

Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură prin care a explicat celor prezenți faptul că perioada Postului Mare este prefațată de cele două duminici, a Înfricoșătoarei Judecăți și a Izgonirii lui Adam din Rai. În cea dintâi se pune accent pe Judecata de Apoi, Învierea morților și pe milostenie, ca și criteriu al Judecății, iar în următoarea duminică se insistă pe drama Protopărinților noștri Adam și Eva. În continuare, Preasfinția Sa a elogiat personalitatea Sfântului Andrei Criteanul, autorul Canonului cel Mare, și a precizat faptul că Biserica ne oferă Canonul în această perioadă pentru a ne mobiliza prin post și rugăciune spre pocăință.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a menționat că acest Canon este o rugăciune de pocăință, dar și prilej de meditație responsabilă care ne îndeamnă să pășim pe calea cea strâmtă și anume, frica de Dumnezeu și frica de moarte, aripile sufletului pentru mântuire conform Părintelui Cleopa.

Mâine, 28 februarie 2012, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul va oficia Slujba Canonului cel Mare la Catedrala Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…