Prima tabără de creație organizată de Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie Episcopul Devei și Hunedoarei, în perioada 18-23 iulie 2011 s-a desfășurat la Mănăstirea Crișan, în parteneriat cu Școala Generală „Preot Iosif Comșa” Ribița, Inspectoratul Școlar Județean și Primăria comunei Ribița, prima tabără de creație organizată de Episcopia Devei și Hunedoarei, potrivit episcopiadevei.ro.

Sub stricta îndrumare a părintelui Ioan Diniș și a doamnelor profesor Ramona Clej și Monica Dușan, elevii au avut parte de cursuri de pictură, dialoguri duhovnicești, drumeții în vederea descoperii meșteșugurilor tradiționale ale zonei și o excursie la Dumbrava de Sus, încercându-se înmulțirea talanților primiți de fiecare copil din partea Creatorului.

Programul fiecărei zile începea cu Rugăciunea de dimineață și continua cu activitățile de creație, se împlinea cu dialogurile duhovnicești și se încheia cu mulțumirea pentru toate minunile zilei.

Sprijinul Preacuviosului Părinte exarh Visarion Neag, gazda acțiunii, a fost permanent, fiind alături de copii și dascăli până în ultima zi a taberei când într-un cadru adecvat în prezența Preacucernicului Părinte Protopop Ioan Jorza, a oferit împreună cu Preacucernicului Părinte Arhidiacon Gabriel Basa, consilierul cultural al Episcopiei Devei și Hunedoarei, premiile și darurile binecuvântate participanților la tabără.

Mulțumind lui Dumnezeu pentru toate clipele care a îngăduit să fie împreună, organizatorii nădăjduiesc că experiența acumulată va sta la temelia zidirii edițiilor viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente