Prima Sf. Liturghie la Mănăstirea ‘Sf. Treime’-Bușteni în Duminica Crucii

Duminică, 22 martie a.c., a treia duminică a Postului Paștilor ( a Sfintei Cruci), la nou înființata Mănăstire ‘Sf. Treime’ – Bușteni, se va oficia prima Sfântă Liturghie.

Până la definitivarea proiectului Mănăstirii și la ridicarea unei biserici, a fost amenajat un paraclis provizoriu unde se vor desfășura sfintele slujbele. Acest paraclis va fi sfințit duminică, în prezența Pr. Exarh al zonei Prahova, Valentin Mâțu, a obștii monahale și a credincioșilor.

Mănăstirea „Sf. Treime”, din orașul Bușteni, a luat ființă la sfârșitul anului trecut printr-o decizie a Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pe locul unde funcționa fosta Casa de odihnă a preoților din orașul Bușteni. Tot aici a fost înființat „Centrul social-pastoral Sf. Treime”, pentru a răspunde nevoilor misionare ale Bisericii. La începutul anului 2009 a fost numită ca stareță a acestei Mănăstiri, Monahia Megalusa Savu, viețuitoare a Mănăstirii Pissiota din jud. Prahova. Această nouă mănăstire a fost ajutată prin Programul ‘Frăția monahală’ inițiat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care s-a concretizat în obiecte liturgice, icoane, cărți și alte lucruri necesare, oferite de către mănăstirile mai mari din București: Radu-Vodă, Stavropoleos și Schitul Darvari.

Sursa: Exarhatul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente