Prima sesiune de comunicări a Simpozionului Internațional de la Alba Iulia

Luni, 4 mai a.c., au debutat la Alba Iulia lucrările simpozionului internațional cu tema: „Libertate și responsabilitate. Inițiative și limite în dialogul religios”. Este cea de-a 8-a ediție a acestei manifestări academice patronate de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Manifestarea este organizată de către Secretariatul de Stat pentru Culte din București, Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și Centrul de cercetări interreligioase și de psihopedagogie creștină.

Programul Simpozionului a început ieri, de la ora 9:00, cu slujba de Te Deum, în biserica „Sf. Trei Ierarhi” a Facultății de Teologie din Alba Iulia. A urmat apoi cuvântul de deschidere al Înaltpreasfințitului Andrei, decanul Facultății de Teologie din Alba Iulia. În continuare au rostit alocuțiuni Dl. Adrian Lemeni, Ministru Sectretar de Stat, dl. Ștefan Bardan prefectul jud. Alba, dl. Achim Moise rectorul universitații Alba Iuliene și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Simpozionul se desfășoară în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultății de Teologie din Alba Iulia și va cuprinde 3 sesiuni de referate, iar astăzi, 5 mai 2009, de la ora 11:00, va avea loc solemnitatea decernării Doctoratului „Honoris Causa” domnului prof. univ. dr. Ludwig Tavernier din Koblenz -Germania și va fi lansat volumul simpozionului cu același titlu.

Dintre personalitățile teologice prezente la acest simpozion internațional amintim pe: Înaltpreasfințitul Dr. Lazăr Puhalo (Canada), Monseniorul Dr. Albert Rauch (Regensburg – Germania), pr. prof. dr. Tecle Vetrali (Veneția – Italia). Alături de acești oaspeți din străinătate vor și prezenți în aceste zile la Alba Iulia și alți importanți reprezentanți ai teologiei românești.

Sursa: reintregirea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente