Prima serie a Taberei Izvoarele bucuriei la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț se derulează, începând cu 30 iunie 2012, prima serie a Taberei de echitație ‘Izvoarele bucuriei’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La aceste tabere participă în fiecare serie câte 70 de copii, bucurându-se de aerul curat și de atmosfera duhovnicească din preajma Mănăstirii Neamț. Sunt organizate ateliere tematice, jocuri interactive și întreceri sportive, dar și o excursie de o zi la mănăstirile și obiectivele turistice din zona Neamțului.

‘Tabăra vine cu o noutate, și anume un curs de inițiere în echitație. Copiii au posibilitatea să învețe să călărească, prin intermediul familiei Leonte din Târgu Neamț. Această familie are o tradiție în creșterea și dresajul cailor. Copiii au așteptat cu nerăbdare această zi. Programul acestei tabere va cuprinde un pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului. Odată cu acest traseu duhovnicesc vom păși pe căile istoriei, la Cetatea Neamțului și la Casa Memorială ‘Ion Creangă’ din Humulești. Nădăjduim ca participanții să se îmbogățească sufletește, să se destindă și să se bucure. În această tabără suntem sprijiniți de tinerii din Asociația Tineretul Ortodox Român, filiala Tg. Neamț, care ne ajută la buna desfășurare a activităților’, a declarat pr. Gheorghe Marian Filip, directorul Taberei ‘Izvoarele bucuriei’.

Comentarii Facebook


Știri recente