Prima ședință de lucru a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române din anul 2011

Ierarhii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se vor întâlni în zilele de 16 și 17 februarie, în cadrul primei ședințe de lucru din anul 2011, informează TRINITAS TV. Întrunirea prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va avea loc în Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale.

„În zilele de 16 și 17 februarie 2011 în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc prima ședință din anul 2011 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Pe ordinea de zi se află mai multe teme care privesc activitatea Bisericii Ortodoxe Române în țară și străinătate. Dintre acestea menționăm propunerea Patriarhiei Române pentru proclamarea anului 2012 ca Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, precum și analiza mai multor propuneri de sprijinire de către eparhiile ortodoxe române din țară și străinătate a continuării lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului pe amplasamentul din vecinătatea Palatului Parlamentului”, a spus părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritatea a Bisericii Ortodoxe Române în toate domeniile ei de activitate și este format din Patriarh, ca președinte și din toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii vicari-patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii-vicari în funcțiune.

Comentarii Facebook


Știri recente