Prima ședință a Sfântului Sinod în 2012

Sfântul Sinod s-a reunit astăzi, 16 februarie, în ședință de lucru, pentru prima dată în anul 2012. Lucrările Sfântului Sinod se desfășoară sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la Reședința Patriarhală din București, în Sala Sinodală.

Patriarhul României și-a început cuvântul din deschiderea lucrărilor aducând mulțumiri lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra lucrării tuturor ierarhilor din eparhii, în țară și străinătate, și a felicitat pe cei care au sporit în fapte bune de pastorație, de misiune și de zidire sufletească și materială.

Totodată, Preafericirea Sa și-a exprimat bucuria față de lucrările misionare ce se desfășoară în Eparhiile Patriarhiei Române arătând că păstorii de suflete, ierarhi, preoți, monahi, ieromonahi, arhimandriți, protosingheli, aduc speranță acolo unde este deznădejde și aduc bucurie acolo unde este întristare.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a evidențiat lucrarea Bisericii de întrajutorare care se desfășoară în aceste zile în zonele sinistrate de căderile masive de zăpadă, arătând că această lucrare trebuie continuată.

„Tot ceea ce vine în viața noastră și în comunitate cere de la noi mai multă responsabilitate și în același timp mai multă într-ajutorare frățească. Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca întotdeauna să lucrăm pentru pacea, unitatea și misiunea Bisericii, întrucât noi suntem doar slujitori, nu suntem stăpâni în Biserică, suntem chemați să slujim și suntem chemați să aducem harul iubirii Preasfintei Treimi la toate nivelurile, eparhial, protopopie, parohie, mănăstire, schit, ca lumea să simtă că Dumnezeul nostru este iubire și această iubire se manifestă prin cei care au Duhul lui Hristos și devin mâinile iubirii lui Hristos pentru semenii lor”, a spus Preafericirea Sa.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din: Patriarh și toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii-vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie, dar se poate întruni și în ședințe solemne.

Lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se desfășoară la Reședința Patriarhală astăzi, 16 februarie și mâine, 17 februarie.

Comentarii Facebook


Știri recente