Prima ședință a lucrărilor proiectului „Alege școala” s-a desfășurat astăzi, 3 februarie, la Facultatea de Teologie din București

Preoții din Mitropolia Munteniei și Dobrogei implicați în proiectul „Alege școala”, s-au întâlnit astăzi, 3 februarie, la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Capitală. Participanții vor discuta timp de 3 zile metodele de implementare a acestui program în întreaga Patriarhie. Mai multe informații în ceea ce privește modul desfășurării lucrărilor, a oferit pentru Radio TRINITAS părintele consilier patriarhal, Gheorghe Holbea, de la sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Patriarhiei Române.

„Acest proiect «Alege școala» nu se referă doar la o cateheză pe care preotul o ține la biserică o oră sau două. Este mai mult decât o cateheză, este de fapt integrarea acestor copii, mai ales a celor care au probleme sociale din cauza sărăciei părinților sau din cauza faptului că părinții sunt plecați în străinătate și ei sunt în pericol de a abandona școala. Preotul trebuie să ofere în cadrul comunității parohiale această atmosferă de familie duhovnicească. Acești copii trebuie integrați, trebuie să simtă că cineva le poartă de grijă. Preotul împreună cu membrii consiliului parohial, cu membrii comitetului parohial și cu membrii comunității parohiale, trebuie să constituie această familie în care copii trebuie să simtă că cineva le poartă de grijă, dezinteresat, și că în același timp că cineva le poartă de grijă cu toată dragostea, cu toată dăruirea de care dă dovadă un părinte”.

Proiectul este derulat de sectorul teologic – educațional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Fundația World Vision România și are ca obiectiv principal prevenirea și corectarea abandonului școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente