Prima ședință a Consiliului eparhial Sibiu

Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a prezidat ședința de constituire a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. Membrii Consiliului eparhial au fost aleși dintre membrii noii Adunări eparhiale.

În sala de ședințe a Reședinței mitropolitane din Sibiu, a avut loc joi, 20 mai, ședința de constituire a noului Consiliu eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. Ședința a fost prezidată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Noilor membri ai Consiliului eparhial li s¬a adus cunoștință de atribuțiile pe care le au în cadrul organului executiv al Adunării eparhiale. Membrii mireni au fost îndemnați să aibă o prezență activă în ceea ce privește problemele discutate la fiecare ședință, în special în problemele administrativ-economice. Ședința de constituire a fost în același timp și prima ședință de lucru, astfel încât pe ordinea de zi s-a aflat și ratificarea ultimelor hotărâri ale Permanenței Consiliului eparhial. În cadrul aceleiași întâlniri, s-au făcut numiri în parohiile vacante din Arhiepiscopia Sibiului, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

‘Ședința de constituire și de lucru a noului Consiliu eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului a avut loc în perioada prevăzută de ședința de constituire a Adunării eparhiale. S¬au discutat câteva probleme care ne vor ajuta în lucrarea noastră în Permanența Consiliului eparhial. Toate actele semnate de Permanență vor fi aprobate de Consiliul eparhial. Ne bucurăm că avem oameni noi, morali și dornici de a ne sprijini în activitatea noastră pe care o avem de îndeplinit’, a spus Înaltpreasfințitul Laurențiu.

Organul executiv al Adunării eparhiale

Conform Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Consiliul eparhial este organul executiv al Adunării eparhiale și are în competență problemele bisericești: administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale și fundaționale pentru întreaga eparhie. Consiliul eparhial se compune din nouă membri, trei clerici și șase mireni, aleși pentru patru ani de Adunarea eparhială dintre membrii ei. Președintele Consiliului eparhial este chiriarhul locului sau locțiitorul desemnat canonic și poate convoca consiliul ori de câte ori este nevoie, acesta fiind legal constituit cu prezența a cel puțin a două treimi din numărul membrilor săi și luând hotărâri cu votul a jumătate plus unu.

Comentarii Facebook


Știri recente