Prima săpămână a Pastului Sfintelor Paști în Episcopia Caransebeșului

În Episcopia Caransebeșului, cele două catedrale Episcopale, precum și toate mănăstirile și schiturile săvârșesc slujba Canonului Mare dimpreună cu Pavecernița Mare, conform învățăturilor Sf. Părinți. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a slujit prima slujbă a Canonului la demisolul catedralei episcopale ‘Învierea Domnului’ din Caransebeș. La această rânduială au luat parte toți elevii Seminarului Teologic din Caransebeș, având în vedere că această săptămână este săptămâna spirituală pentru elevii seminariști, precum și pentru mulți credincioși. La sfârșitul Pavecerniței Mari, cei care au ajunat toată ziua au primit agiazma mare și anafură spre mângâiere.

În decursul acestei săptămâni Preasfinția Sa a mai slujit la demisolul catedralei episcopale ‘Învierea Domnului’ din Caransebeș, la Catedrala veche din Caransebeș, iar astăzi, 5 martie a.c., la mănâstirea Vasiova.

Slujba Canonului Mare dimpreună cu Pavecernița Mare se săvârșește în fiecare zi, la ceasul al zecelea, conform îndrumărilor din Triod, urmând ca în miercurea din săptămâna a cincea din post să se săvârșească Denia Canonului Mare, ce cuprinde canoanele din fiecare zi a primei săptămâni.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente