Prima minune a prezentei fragmentului Sfintei Cruci in Romania

‘Catedrala ‘Mantuirii Neamului’ se va construi in Parcul Carol in continuarea Monumentului Eroilor Luptei si Libertatii Poporului si a Patriei pentru Socialism, in spatele acestuia.’, au hotarat ieri senatorii prin votul favorabil acordat Proiectului de lege initiat de Guvern in acest sens.

Prin solutia propusa de Patriarhia Ortodoxa Romana (BOR), Mausoleul ramane pe locul in care se afla, fara hemiciclul inconjurator.

Prin acest Proiect de lege – care a primit votul final cu 116 optiuni pentru si o abtinere, dupa dezbatere in trei sedinte in plen – se atribuie Bisericii Ortodoxe Romane, cu titlu gratuit, un teren cu o suprafata de 13.814 mp (metri patrati) din Parcul Carol

destinat exclusiv Catedralei Neamului. Fondurile necesare construirii catedralei vor fi finantate de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane si in completare de catre Guvernul Romaniei.

Desi initial Opozitia ridicase o serie de obiectii asupra amplasamentului si neconsultarii specialistilor, senatorii PNL, PD si PRM au votat favorabil Proiectul de lege.

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut si de Camera Deputatilor, care are putere decizionala in acest caz. Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in cuvantul tinut in fata Catedralei Mitropolitane din Iasi din aceasta dimineata cu ocazia scoaterii moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva a subliniat faptul ca deja s-a vazut puterea prezentei Sfintei Cruci la Catedrala Patriarhala din Bucuresti prin aprobarea de catre Senat a construirii Catedralei Mantuirii Neamului: ‘Deja am vazut minunea Sfintei Cruci la Bucuresti pentru ca ieri, Senatul Romaniei a votat pozitiv pentru ca in Parcul Carol sa fie construita Catedrala Mantuiri Neamului si Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei a atribuit acest vot, aproape in unanimitate, pentru ca a fost o singura abtinere, puterii Sfintei si de viata facatoarei Cruci.’

Comentarii Facebook


Știri recente