Prima liturghie arhierească în localitatea Dorobanțu, județul Tulcea

Credincioșii din localitatea Dorobanțu, județul Tulcea au participat astăzi, 19 martie, la prima Liturghie arhierească oficiată în Biserica lor. Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite a fost oficiată aici de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

Preasfinția sa a oferit mai multe informații pentru Radio TRINITAS: „Au slujit în sobor opt preoți și un diacon din Cercul misionar VI al Protopopiatului Babadag, iar la săvârșirea Sfintei Slujbe au luat parte aproximativ două sute de credincioși care au participat la Sfânta Liturghie într-o atmosferă de reculegere și evlavie. După săvârșirea Sfintei Liturghii s-a săvârșit și Taina Sfântului Maslu de obște tot în sobor. În cuvântul de învățătură rostit am subliniat importanța postului și a rugăciunii în desăvârșirea morală a credincioșilor, precum și roadele participării la Sfânta Liturghie ca și la celelalte slujbe ale Bisericii. Am subliniat, de asemenea, importanța Deniei Acatistului Maicii Domnului care s-a săvârșit în toate Bisericile Ortodoxe, aducându-ne aminte de o minune a Preacuratei Fecioare Maria”.

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. Biserica parohiei Dorobanțu a fost construită după anul 1990 prin contribuția credincioșilor. În localitate mai există o veche Biserică de lemn, monument istoric.

Comentarii Facebook


Știri recente