Prima întrunire a Centrului Pastoral Misionar Daia, Protopopiatul Giurgiu

În ziua de 10 noiembrie, preoții parohiilor Daia, Dăița, Plopșoru, Sf. Gheorghe-Frasinu, Frasinu, Băneasa, Meletie și Pietrele, parohii ce alcătuiesc „Centrul Pastoral Misionar Daia’, s-au întrunit în ședința de constituire la Parohia Meletie, având coordonator pentru primul an de activitate pe Pc. Pr. Balaban Mihail Constantin. Cu Binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, Pc.Pr. Ciocoiu Marius, secretarul Protoieriei Giurgiu, a fost delegat să participe la ședința inaugurală, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro. Decizia înființării a șapte Centre Pastoral-Misionare, printre care și „Centrul Pastoral Misionar Daia’, a fost luată la data de 18 octombrie 2011 în cadrul conferinței administrative desfășurate la sediul Protoieriei Giurgiu.

După săvârșirea slujbei de Te-Deum, a început parcurgerea activităților din agenda de lucru alcătuită de Pc. Pr. Balaban Mihail Constantin.

Într-o atmosferă frățească, s-au parcurs toate obiectivele planificate, stabilindu-se o bună colaborare între preoți. Ținându-se cont de Hotărârea Sfântului Sinod prin care anul 2012 a fost declarat „Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor’, la propunerea părintelui Balaban toți preoții au fost de acord ca tematica și activitățile centrului pastoral-misionar să fie axate pe acest subiect. Preoții centrului pastoral au hotărât să desfășoare acțiuni comune -rugăciuni și acte de caritate – prin care să fie evidențiată, atât importanța și lucrarea slujbei Sfântului Maslu, cât și puterea milosteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente