Prima etapă a taberei de creație „Alege școala” la Durău

138 de copii din București și Iași participă până vineri, 18 iunie, la prima etapă a taberei de creație „Alege școala”, de la Centrul Cultural – Pastoral Durău. Copiii sunt grupați pe trei ateliere de lucru și desfășoară mai multe activități creative.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Nicoleta Melniciuc, profesor la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași: „În cadrul primului atelier se desfășoară activități de pictură icoană. Al doilea atelier îi învață pe copii să facă cruciulițe, metanii, brățări și felicitări. Al treilea atelier are un specific literar-religios și îi ajută pe copii să descopere atât Sfânta Scriptură, cât și talentele personale legate de activitatea literară”.

Pe lângă aceste activități, copiii participă și la un program liturgic la Mănăstirea Durău.

Alte detalii aflăm de la părintele Hariton Negrea, duhovnicul Mănăstirii Durău: „Prima zi de tabără reprezintă și prima Sfântă Liturghie săvârșită în cadrul Centrului Cultural – Pastoral ‘Sfântul Daniil Sihastru’. Începând activitatea taberei cu slujba Sfintei Liturghii este imposibil să nu obținem și altfel de roade pe linie profesională, administrativă și duhovnicească. Rugăciunile de seară și cele de dimineață se rostesc împreună, ajutând la zidirea sufletească a fiecărui participant”.

Pe parcursul verii, la tabăra de la Durău vor participa peste 1.800 de copii din Mitropolia Munteniei și Dobrogei și din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, beneficiari ai Proiectului educațional „Alege școala” al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente