Prima etapă a proiectului Lumina Învierii în suflet de copil, Protoieria I Capitală

Proiectul ‘Lumina Învierii în suflet de copil’ a început la sediul Protoieriei I, din București, miercuri, 30 martie, informează „Ziarul Lumina”. Acțiunea a debutat prin organizarea unei sesiuni de pictare de icoane și modelarea decorațiunilor de Paști, la care au participat copiii înscriși în Atelierul de creație ‘Sfântul Vasile cel Mare’ al protoieriei. Acest proiect se va încheia printr-o expoziție a icoanelor pictate de copiii atelierelor reunite ale protoieriilor din Capitală în Sala ‘Europa Christiana’ a Palatului Patriarhiei din București.

Lumina Învierii în suflet de copil’ este un proiect organizat de Protoieria I Capitală și asistenții sociali care colaborează la acest centru și își propune să transmită bucuria sărbătorii Învierii Domnului în sufletele copiilor, prin stimularea creativității și integrarea lor într-un mediu educativ. În cadrul acestui proiect, copiii înscriși în Atelierul de creație ‘Sfântul Vasile cel Mare’ au pictat icoane pe sticlă și au modelat decorațiuni pentru masa de Paști. Atelierul de creație a fost înființat în anul 2009 de Protoieria I Capitală și a primit numele Sfântului Vasile cel Mare în cinstea Sfinților Capadocieni.

Lucrările copiilor vor fi expuse la Patriarhie

‘Biroul de asistență socială al Protoieriei I Capitală a inițiat un proiect intitulat ‘Lumina Învierii în suflet de copil’, și ieri a fost prima întâlnire cu membrii Atelierului de creație ‘Sfântul Vasile cel Mare’, în care au fost implicați copii din cazuri sociale de la Liceul Teoretic ‘Dimitrie Bolintineanu’ și Grădinița Nr. 178. Am pictat icoane pe sticlă și am pregătit decorațiunile pentru masa de Paști’, ne-a declarat Violeta Barac, asistent social coordonator. În preajma Sfintelor Paști, în Sala ‘Europa Christiana’ se va organiza o expoziție cu lucrările de pictură și modelaj realizate de copiii atelierelor de creație reunite ale protopopiatelor din Capitală.

‘Colaborăm strâns în aceste ateliere de creație de la celelalte protopopiate din București, și împreună încercăm să transmitem mesajul acesta al marii sărbători a Învierii Domnului și să arătăm creativitatea, stăruința și dăruirea copiilor. Copiii sunt foarte bucuroși și receptivi să participe la astfel de activități, se simt implicați și împărtășesc mesajul de dragoste și de comuniune’, a declarat Andreea Leru, coordonator al proiectului. Copiii care au participat la prima etapă a proiectului, după ce au pictat icoanele pe sticlă, au primit din partea Protoieriei I Capitală pachețele cu dulciuri, urmând ca odată cu expoziția să primească și diplome de participare și premii.

Educația prin art-terapie

În cadrul proiectului ‘Lumina Învierii în suflet de copil’ copiii sunt ajutați să se exprime și să-și cultive creativitatea folosindu-se metoda art-terapie prin pictură, modelaj, joc, teatru și dans, în care învață să se exprime liber și să devină încrezători în forțele proprii, să comunice și să relaționeze. Această metodă este îmbinată cu prezentarea și explicarea învățăturilor creștine și a vieților sfinților pentru a transmite în sufletele copiilor dragostea de Dumnezeu și de Biserică și pentru a contura unui model moral-creștin. Următoarele etape ale proiectului se vor desfășura între 30 martie și 15 aprilie, la Liceul Teoretic ‘Dimitrie Bolintineanu’ și Grădinița Nr. 178 ‘Flori de Tei’ din București.

Protoieria I Capitală desfășoară în paralel un proiect filantropic în care 60 de familii vor primi un ajutor material consistent în preajma Sfintelor Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente