Prima etapă a proiectului de realizare al ansamblului arhitectural „Catedrala Mântuirii Neamului” a primit aviz favorabil

Ansamblul arhitectural „Catedrala Mântuirii Neamului” a primit astăzi, 11 august, aviz favorabil pentru demararea lucrărilor la prima etapă a proiectului de realizare a sfântului lăcaș. Decizia a fost luată de comisia tehnico-economică a Patriarhiei Române, întrunită la Palatul Patriarhiei din Capitală, în Sala Festivitas. După cum ne informează TRINITAS TV, comisia a fost prezidată de către delegatul Preafericitului Părinte Patriah Daniel, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal și de către Academician Prof. Ing. Panaite Mazilu.

În debutul întâlnirii Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, a mulțumit tuturor celor implicați în ridicarea acestui măreț ansamblu arhitectural: „Întâlnirea de astăzi are drept scop avizarea documentației necesare pentru depunerea la Primăria Sectorului 5 din Capitală, în vederea obținerii autorizației de construcție pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Aș dori să vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de Patriarhia Română și în fazele precedente, atunci când s-a încheiat concursul de proiectare și s-au construit acele comisii de specialiști pentru evaluarea proiectelor. Vă mulțumim tuturor celor care v-ați sacrificat timpul și ați arătat atașamentul dumneavoastră față de Patriarhia Română în realizarea acestui obiectiv atât de important, nu numai pentru Biserică, ci pentru întreg poporul român”, informează Radio TRINITAS.

Valoarea estimativă a lucrărilor pentru construcția la roșu a Catedralei Mântuirii Neamului este de 103 milioane de euro.

Comentarii Facebook


Știri recente