Prima Emisiune ortodoxă română de Radio în Noua Zeelandă

Prima emisiune ortodoxă română de radio din Noua Zeelandă – „Rostirea Ortodoxă” – a fost difuzată aseară la ora locală 21:30.

Emisiunea reflectă activitățile spirituale, culturale și sociale atât la nivelul parohiei din Oakland cât și al întregului Protopopiat românesc din Noua Zeelandă.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele protopop Mircea Mihai Corpodean: „Este vorba despre o dorință și o inițiativă pe care am avut-o în cadrul parohiei de a ajunge la cât mai mulți credincioși din zone cât mai cuprinzătoare ale Oaklandului și din împrejurimi. În Oakland se găsește Organizația și Asociația românilor din Oakland numită ‘Doina’ de care ține și o emisiune de radio numită ‘România plai de dor’. Dumnealor sunt de câțiva ani de zile producători ai acestei emisiuni care se difuzează pe un post local care se numește ‘Planet FM 104,6Mhz’ și m-au invitat de câteva ori la dumnealor în emisie și chiar am convenit cam de vreo două luni de zile în urmă, încă a patra zi de vineri din lună să fim noi cei de la parohie cei care organizăm o emisiune și să o adresăm credincioșilor și comunității românești. Între timp a apărut o oportunitate, o grupare etnică locală a renunțat la emisiunea dânșilor și astfel a apărut în program o breșă pe care am putut să o luăm noi pentru parohia noastră și să îi dăm numele acestei emisiuni ‘Rostirea Ortodoxă’ așa încât să fie cât mai aproape de sufletele și inimile ascultătorilor noștri”.

Emisiunea „Rostirea Ortodoxă” va putea fi recepționată, în fiecare vineri, pentru o jumătate de oră.

De asemenea, ea poate fi ascultată, timp de o săptămână și pe internet, a mai spus părintele protopop Mircea Mihai Corpodean.

Comentarii Facebook


Știri recente