Prima ediție a festivalului de obiceiuri și tradiții populare de Florii „Mugurel de sălcioară”

În curtea bisericii parohiei Herăști cu hramurile Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfânta Treime din comuna Herăști, județul Giurgiu, a avut loc sâmbătă, 11 aprilie 2009, prima ediție a festivalului de obiceiuri și tradiții populare de Florii „Mugurel de sălcioară”. Festivalul a fost precedat de spovedirea și împărtășirea copiilor participanți, dar și de binecuvântarea și sfințirea salciei cu care colindătorii au mers la casele credincioșilor. La evenimentul de la Herăști au participat grupuri de colindatori din mai multe parohii din județul Giurgiu. Copiii au purtat costume tradiționale și au interpretat tradiționalele colinde de Florii specifice zonei Munteniei: „Lazărea”, „Sălcioara” și „Buienițul”.

La această primă ediție a festivalului de Florii au participat colindători din Herăști, din comunele Greaca și Ghimpați și din satul Pietrele din județul Giurgiu.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, de protoieria Herăști, parohia Herăști și Centrul de Conservare și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu.

În comuna Herăști, după tradiție și în acest an, colindătorii merg din casă în casă pentru a duce vestea Intrarii Domnului în Ierusalim.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente