Prima Duminică a Triodului în Parohia Înălțarea Sfintei Cruci – Roma 3

Bucurie duhovnicească în parohia „Înălțarea Sfintei Cruci”- Roma 3 cu prilejul primei Duminici a perioadei Triodului, când, din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, a poposit în mijlocul credincioșilor Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, informează episcopia-italiei.it

În cuvântul de învățătură, Preasfinția sa a introdus credincioșii în perioada Triodului, lămurindu-i de înțelesul duhovnicesc al parcursului liturgic spre sărbătoarea Învierii, amintind că lumina sărbătorii pascale nu străluminează doar înspre perioada Penticostarului, ci se răspândește și înapoi, către Postul Mare, transformându-l în Postul bucuriei. Lumina din icoanele Duminicii Ortodoxiei este lumina din noaptea Învierii, iar chipul luminat de sfințenia din icoane e chipul pe care Învierea trebuie să-l imprime în fiecare dintre noi.

De aceea, Preasfinția sa a îndemnat la o cât mai adâncă „încorporare” în Trupul lui Hristos, care este Biserica, prin primirea Sfintelor Taine, amintind de faptul că ne aflăm în toată vremea vieții noastre (și nu doar în anul 2014) în anul Tainei Sfintei Spovedanii și al Sfintei Euharistii.

În final, emoția evocării vrednicului de pomenire părinte Nicu Voinea, coleg și prieten de suflet al Preasfinției sale, i-a cuprins pe toți cei prezenți în biserică la Dumnezeiasca Liturghie.

Sfânta slujbă s-a desfășurat în biserica maicilor catolice (Le suore dell’Assunzione), care cu bunăvoință și răbdare găzduiesc comunitatea.

Comentarii Facebook


Știri recente