Prima duminică a Postului Sfintelor Paști, la catedrala din Baia Mare

Duminica Ortodoxiei a fost prilej de bucurie și la Baia Mare. La Catedrala Episcopală, ieri, 21 februarie, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian a afirmat: „În această sfântă zi am ascultat și cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Evanghelie și, așa cum am mai repetat, la Sfânta Biserică ne adunăm, ne rugăm, Îl lăudăm, Îi mulțumim și ne închinăm lui Dumnezeu. Dar lucrul cel mai important când venim și asistăm la Biserică este să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu și ascultându-l să-l împlinim pe el.”

Tot cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a spus: „Am avut bucuria participării unui mare număr de credincioși, unii dintre ei purtând spre Biserică sfintele icoane ca un semn de mărturie pe acolo pe unde trec, prin oraș și prin locurile de unde vin ei, ca să depună mărturie că sunt drept credincioși și cinstesc sfintele icoane.”

La Sfânta Liturghie oficiată în catedrala din Baia Marea au participat sute de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente